Gebruik maken van een kartonnen doos

Een kartonnen doos wordt vaak erg onderschat. Je kunt er veel meer mee dan dat de meest mensen weten. Daarom is het wel eens goed om te kijken wat je ermee kunt doen. 

Wanneer je weet wat je precies met deze dozen kan, dan zal er een wereld voor je open gaan. Zo weet je direct wat de volgende keer met alle dozen kan gaan doen, zonder dat je ze weg hoeft te gaan gooien.

Verhuis met de kartonnen doos

De eerste is een vrij logische. Je kunt namelijk eenvoudig verhuizen met een kartonnen doos. Natuurlijk heb je dan wel meer dan één doos nodig om te gaan verhuizen. Op die manier kun je namelijk al je spullen in dozen kwijt en kun je dus snel en veilig verhuizen. 

Het is wel goed om de dozen goed te vouwen en dicht te plakken. Op die manier voorkom je dat de dozen eventueel open gaan wanneer je er mee aan het sjouwen bent. Je kunt er beter te zeker van te zijn dan dat er iets mis kan gaan. 

Verzin een spel voor je kinderen

De kartonnen doos kan ook voor je kinderen gebruikt worden. Wanneer de doos groot genoeg is, dan gaan kinderen maar al te graag in de doos zitten. Dan kun je ze krijt of potloden geven. Dan kunnen ze de hele doos van binnen en buiten laten maken zoals zij dat willen. 

Natuurlijk kan je er ook wat anders leuks van maken voor je kinderen. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een kasteel of een ander fantasiespel. Dit zijn altijd dingen die kinderen leuk vinden om te doen. Zo wordt hun fantasie aangewakkerd en kunnen ze met elkaar gaan spelen. 

Huisdieren houden van kartonnen doos 

Naast onze kinderen, houden ook onze huisdieren van karton. Ze gaan er maar al te graag mee aan de haal. Het is goed om je huisdieren ook eens uit te dagen. Zo kun je voor de hond enkele snoepjes tussen de dozen verstoppen zodat hij ze op moet gaan zoeken. 

Daarnaast kun je de kartonnen doos voor de kat gewoon neerzetten. Kartonnen dozen en katten gaat altijd goed samen. Ze liggen er niet alleen in, maar ze gaan er vaak ook in spelen. Zo hebben ze weer een nieuw plekje waar zij zich rustig kunnen oprollen en gaan slapen. 

Bekijk wat jezelf met de kartonnen doos kan 

Natuurlijk kun je ook gaan kijken wat jezelf met de doos kan. Hierbij kun je denken aan hem gebruiken om iets op zolder te zetten of om een keer wat te kunnen verzenden. Op die manier gebruik je de doos op een vrij simpele manier, maar hij wordt wel gebruikt. 

Door creatief na te denken kom je er vaak achter dat de kartonnen doos voor een hele hoop verschillende dingen gebruikt kan worden. Daardoor wordt het voor jezelf ook makkelijker om spullen op te bergen of juist heen en weer te verhuizen. Je hebt op die manier een makkelijke manier voor jezelf achter de hand. 

 

Op zoek naar wat extra’s om je verzending te beschermen? Kijk dan eens naar noppenfolie.